- 1 1/3 Σιμιγδάλι ψιλό
- 4 Αβγά
- 2 Λίτρα γάλα
- 1 Κούπα ζάχαρη
- Φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη φλούδα λεμονιού, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Το προσθέτουμε στη κατσαρόλα πριν κάψει καλά. Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 34εκ. Απλώνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
- Εάν θέλουμε στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: