Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Πακέτα κανελόνια

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

  • 1 Κιλό κιμά
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 Φρυγανιές τριμμένες
  • 1/2 Ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 Αβγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη ρίγανη, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιει τα υγρά του.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει αρκετά ρίχνουμε τα αβγά, τη φρυγανιά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια και την πελτέ, το βούτυρο, αλάτι πιπέρι, το ταμπάσκο και ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: