Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό φράουλες
  • 800γρ. Ζάχαρη
  • Χυμό από1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις αφήνουμε για δύο ώρες.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Όταν κρυώσει βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: