- 240ml. Ηλιέλαιο
- 240ml. Ελαιόλαδο
- 50ml. Κονιάκ
- 160ml. Χυμό πορτοκαλιού
- 1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 200γρ. Ζάχαρη
- 1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 900γρ. Αλεύρι
- 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 400γρ. Ζάχαρη
- 400ml. Νερό
- 400γρ. Μέλι
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- Αλεσμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε μπολ. Σε άλλ μπολ βάζουμε τα δύο λάδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το με το σύρμα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι απαλή.
- Παίρνουμε ζύμη σε καρυδιού και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε λίγα λίγα μελομακάρονα μέσα για 1/2λεπτό και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το αλεσμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: