- 250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
- 2-3 Κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 4 Αβγά
- 2 Μήλα καθαρισμένη και κομμένα σε ροδέλες
- 2 Βανίλιες
- 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- Κανέλα
- Καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη.
- Τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψί. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη να καλύψει τον πάτο του ταψιού. Τοποθετούμε τις ροδέλες του μήλου τη μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε για 2- λεπτά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
- Απλώνουμε το μείγμα επάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40 λετπά.
- Όταν κρυώσει το γλυκό τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: