Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1700γρ. Βύσσινο
  • 1500γρ. Ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα βύσσινα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε σε μπολ βύσσινα και ζάχαρη εναλλάξ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. 
  • Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 15 λεπτά. Στραγγίζουμε το γλυκό και βάζουμε ξανά το σιρόπι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να δέσει. Βάζουμε ξανά τα βύσσινα στη κατσαρόλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει καλά βάζουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: