- 500γρ. Μακαρόνια
- ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- 1 Κιλό κιμά
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 5-6 Φρυγανιές τριμμένες
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Αβγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο ξίδι
- Λάδι για το τηγάνι
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 200ml. Ζωμό λαχανικών
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχύνοντας με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: