Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε φέτες

Ελαιόλαδο

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

1 Κρεμμύδι τριμμένο

1 Σφηνάκι τσίπουρο

2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα

Δεντρολίβανο

1 Κουταλιά σούπας μέλι

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε το κρέας και το σεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί και το θυμάρι και περιχύνουμε το φαγητό. 
  • Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μία ώρα. Που και που κοιτάμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι και αρακά βρασμένο ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: