ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 Σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 Τριμμένες φρυγανιές
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Αβγό
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 Κουταλιά σούπας βούτυρο
6 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
330ml. Κρέμα γάλακτος
150γρ. Γκούντα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Τηγανιτές πατάτες
Καπνιστό τυρί σε φέτες
Ροδέλες ντομάτας
Ψωμάκια για χάμπουργκερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε λίγη από τη σάλτσα στο πάτο, βάζουμε μπιφτέκι μία φέτα τυρί, μία ροδέλα ντομάτας
και τα σκεπάζουμε. - Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες τις οποίες περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: