Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

2 Πορτοκάλια αλεσμένα στο multi

250ml. Χυμό πορτοκάλι


400γρ. Αλεύρι

120ml. Ηλιέλαιο

200γρ. Ζάχαρη

2 Αβγά

1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

1 Βανίλια

Λίγη κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια

3 Κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά, τουλάχιστον για 10 λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μίξερ, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε τη μαρμελάδα περιμετρικά του γλυκού και προσθέτουμε τα κυβάκια κουβερτούρας. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Εάν θέλουμε όταν σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: