ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά
5-6 Τριμμένες φρυγανιές
2 Αβγά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ντομάτες τριμμένες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι νερό
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό κιμά
5-6 Τριμμένες φρυγανιές
2 Αβγά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ντομάτες τριμμένες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι νερό
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε προσεκτικά τη σάλτσα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: