ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Αλάτι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
3 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
250γρ. Τριμμένο τυρί
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε διαρκώς. σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε την μισή κρέμα και λίγο παραπάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: