ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Λίτρο γάλα
100γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. Βούτυρο
250γρ. Κασέρι τριμμένο
1 Αβγό
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε το κασέρι, το αβγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Αδειάζουμε την γέμιση και στρώνουμε την επιφάνεια της. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα.
τέλεια η συνταγή σου 👌👌
ΑπάντησηΔιαγραφή