Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

Αλάτι

Πιπέρι


Θυμάρι

Ελαιόλαδο 

Μπούκοβο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα

150γρ. Σουτζούκι κομμένο σε ροδέλες

150γρ. Τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τις κομμένες τις κομμένες πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το θυμάρι και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  • 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το σουτζούκι. Όταν σβήσουμε το φούρνο απλώνουμε το τριμμένο τυρί και αφήνουμε το σκεύος για μερικά λεπτά στο φούρνο και με την θερμοκρασία που έχει θα λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: