ΥΛΙΚΑ
2 Μπούτια γαλοπούλας
2 Ποτήρια νερό
1 Κούπα κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας ταχίνι
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
300γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Μπούτια γαλοπούλας
2 Ποτήρια νερό
1 Κούπα κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας ταχίνι
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
300γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μπούτια της γαλοπούλας με 2 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε άλλα 2 ποτήρια νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, λίγο και το ταχίνι. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε και τα μπούτια, σκεπάζουμε το σκεύος μ ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ψημένο και αν χρειάζεται ψήνουμε για λίγο ακόμη, εάν θέλουμε όταν σβήσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: