ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 Κιλό κριθαράκι
200ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 Κιλό κριθαράκι
200ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 1/2 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε το κρέας μαζί με τα υγρά του σ ένα πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Που και που ανακατεύουμε ελαφρά. Όταν κλείσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με πιπέρι και αν θέλουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: