Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ντομάτες ώριμες
4 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό κιμά
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. Τριμμένο τυρί
1/2 Κιλό μακαρόνια χοντρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 5 λεπτά με μία πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο. Σ ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.  Ρίχνουμε και τη  μισή σάλτσα ντομάτας. Και αφού πάρει μία βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και βάζουμε τα μισά σε πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει. 
  • Τα σκεπάζουμε με τον κιμά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. 
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπα τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: