Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Κιλό πατάτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 8 Αβγά
  • 100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αλατίζουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε τις πατάτες με την πιπεριά και το κρεμμύδι και ελάχιστο λάδι. Όταν αρχίσει να καίει ρίχνουμε τα αβγά και το τριμμένο τυρί.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτο γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά. Τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: