- 1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Ντομάτες τριμμένες
- 6-7 Φρυγανιές τριμμένες
- 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
- 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 8 Πατάτες κομμένες
- 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Ρίγανη
- Χυμό από λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- 1 Κούπα νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες πατάτες και όλα τα υλικά που βρίσκονται από κάτω τους, εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τις αδειάζουμε σε ταψί, βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Όταν περάσει η μία ώρα που ψήνουμε τις πατάτες, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια επάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
- Στη μέση του χρόνου γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: