Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Ντομάτες τριμμένες
  • 6-7 Φρυγανιές τριμμένες
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
  • 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 8 Πατάτες κομμένες
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Χυμό από λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κούπα νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες πατάτες και όλα τα υλικά που βρίσκονται από κάτω τους, εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί, βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Όταν περάσει η μία ώρα που ψήνουμε τις πατάτες, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια επάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. 
  • Στη μέση του χρόνου γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: