ΥΛΙΚΑ
100γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη
1 Κρόκο αβγού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
280γρ. Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το αβγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα που κάναμε νωρίτερα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη μία ώρα να ξεκουραστεί και την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
100γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη
1 Κρόκο αβγού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
280γρ. Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το αβγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα που κάναμε νωρίτερα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη μία ώρα να ξεκουραστεί και την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: