ΥΛΙΚΑ
225γρ. Βούτυρο γάλακτος
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Αμύγδαλα
1 Αβγό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
400γρ. Αλεύρι
1 Βανίλια
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη εάν θέλουμε.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
225γρ. Βούτυρο γάλακτος
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Αμύγδαλα
1 Αβγό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
400γρ. Αλεύρι
1 Βανίλια
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη εάν θέλουμε.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: