Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 Κιλό κυδώνια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 3 Ποτήρια νερό
  • 2 Ντομάτες τριμμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό και τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μία ώρα. 
  • Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κυδώνια και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Όταν περάσει μία ώρα που έχει μαγειρευτεί το κρέας ρίχνουμε τα κυδώνια και ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: