Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ. Κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 Κουτάκι μπίρα
  • 100γρ. Τριμμένη γραβιέρα
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βουτάμε το κουνουπίδι για 3 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και το στραγγίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την μπίρα με το τυρί και το αλάτι, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Βουτάμε το κουνουπίδι στο χυλό και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: