Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 270γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά +2 Κρόκους
  • 400ml. Γάλα
  • 400ml. Κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί στρώνουμε δύο φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε.  Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα τα σουρώνουμε σαν ακορντεόν και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Αν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. 
  • Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: