- 5 Μελιτζάνες φλάσκες
- 250γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 Φέτες ψωμί μόνο την ψίχα μουσκεμένο
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- Λίγο δυόσμο
- 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε δύο τρία σημεία και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τις βάζουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το από τη φρυγανιά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε κεφτέδες και τους περνάμε από τη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: