800γρ. Αχιβάδες
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. Λινγκουίνι
2 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και 1 κουταλιά σούπας αλάτι για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε καλά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το μαϊντανό, την πιπεριά και τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις αχιβάδες, σκεπάζουμε το τηγάνι δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αν κάποια αχιβάδα δεν ανοίξει την πετάμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αν έχουν μείνει αρκετά υγρά ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: