Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
800γρ. Αχιβάδες
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. Λινγκουίνι
2 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και 1 κουταλιά σούπας αλάτι για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε καλά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το μαϊντανό, την πιπεριά και τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις αχιβάδες, σκεπάζουμε το τηγάνι δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. 
  • Αν κάποια αχιβάδα δεν ανοίξει την πετάμε.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αν έχουν μείνει αρκετά υγρά ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: