Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Λίτρο περίπου χλιαρό νερό
1 Κυβάκι μαγιά
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Πρέζα αλάτι
400γρ. Αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό νερό και διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε πολύ καλά και συμπληρώνουμε από το χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε έναν χυλό όχι πολύ πηχτό.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε μέσα στο λάδι.
  • Ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.  Βγάζουμε το λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι ή λιωμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: