ΥΛΙΚΑ
3 Κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 Κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε. Το αλείφουμε με το πολτό σκόρδου.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ταψί και απλώνουμε το κρέας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, λίγο νερό, αλατοπίπερο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο να ψηθούν σωστά οι πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: