ΥΛΙΚΑ
400ml. Ηλιέλαιο
180γρ. Ζάχαρη
70ml. Χυμό πορτοκαλιού
50ml. Κονιάκ
10γρ. Μπέικιν πάουντερ
10 Σόδα μαγειρική
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κιλό αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400ml. Νερό
400γρ. Ζάχαρη
500γρ. Μέλι
Καρύδια τριμμένα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400ml. Ηλιέλαιο
180γρ. Ζάχαρη
70ml. Χυμό πορτοκαλιού
50ml. Κονιάκ
10γρ. Μπέικιν πάουντερ
10 Σόδα μαγειρική
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κιλό αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400ml. Νερό
400γρ. Ζάχαρη
500γρ. Μέλι
Καρύδια τριμμένα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Ρίχνουμε σταδιακά στο μίξερ χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
- Όταν έχουμε μία μαλακή ζύμη πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα βαθύ ταψί και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: