ΥΛΙΚΑ
2 Κολοκυθάκια τριμμένα
100γρ. Τυρί κρέμα
100ml. Γάλα
100γρ. Αλεύρι
2 Αβγά
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λάδι για το τηγάνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κολοκυθάκια τριμμένα
100γρ. Τυρί κρέμα
100ml. Γάλα
100γρ. Αλεύρι
2 Αβγά
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λάδι για το τηγάνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί, το γάλα, τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, το βούτυρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, τη μαρέγκα και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό στη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο το οποίο φροντίζουμε να καλύψει τον πάτο.
- Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας μια τηγανίτα. Αφήνουμε να πάρει χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: