ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κουκουνάρι
Βασιλικό
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Θυμάρι
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Μακαρόνια
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κουκουνάρι
Βασιλικό
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Θυμάρι
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο multi το πολτό σκόρδου, το κουκουνάρι και το βασιλικό.
- Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα προσθέτοντας το ελαιόλαδο λίγο λίγο. Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε την παρμεζάνα και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας σε ένα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το θυμάρι να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στο τηγάνι το πέστο.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: