ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος κομμένο σε ροδέλες)
500γρ. Κιμάς
500γρ. Φέτα
1 Ποτήρι κρασιού τραχανά
4 Αβγά χτυπημένα
1 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 Κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος κομμένο σε ροδέλες)
500γρ. Κιμάς
500γρ. Φέτα
1 Ποτήρι κρασιού τραχανά
4 Αβγά χτυπημένα
1 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 Κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε τα πράσα με λίγο λάδι. Τα αφαιρούμε από το σκεύος και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα και το ξερό.. Προσθέτουμε και τον κιμά, λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τρία φύλλα τα οποίο λαδώνουμε ένα ένα, βάζουμε τη μισή γέμιση, δύο φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, στο τέλος στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε ένα ένα. Από πάνω μοιράζουμε το βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς και στις αντιστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: