ΥΛΙΚΑ
700γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Αβγό
1 Κρεμμύδι τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100γρ. Τρίμματα φρυγανιάς
Λίγο βασιλικό
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Κύμινο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Κανέλα
1 Κουταλιά σούπας τσίλι
5 Ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σ ένα τηγάνι, αλευρώνουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε, ρίχνουμε το κύμινο, την κανέλα, και το τσίλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: