Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
450ml. Γάλα
2 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
3 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
200γρ. Φέτα τρίμματα
200γρ. Ανθότυρο σε κομματάκια
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε στη κρέμα το βούτυρο, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Αδειάζουμε τη κρέμα. Σκεπάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, χαράζουμε τη πίτα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: