ΥΛΙΚΑ
1 Λάχανο
Ελαιόλαδο
200γρ. Κιμά σόγιας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κούπα ρύζι γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Λάχανο
Ελαιόλαδο
200γρ. Κιμά σόγιας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κούπα ρύζι γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κιμά σόγιας σε ένα μπολ με αρκετό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 2 ώρες, έπειτα το στραγγίζουμε και το στύβουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Καθαρίζουμε το λάχανο, το ανοίγουμε προσεκτικά και βάζουμε τα φύλα για ένα λεπτό στο βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε το κιμά σόγιας με το κρεμμύδι το μαϊντανό, το ρύζι αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα τη βάζουμε στο κέντρο από κάθε φύλλο και τυλίγουμε σφιχτά. Βάζουμε τους ντολμάδες κολλητά σε μία κατσαρόλα. Περιχύνουμε με μισό ποτήρι ελαιόλαδο και βάζουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Βράζουμε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό βγάζουμε τους ντολμάδες με τρυπητή κουτάλα. Σ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα ή πιο αραιή ανάλογα πως μας αρέσει. Τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: