ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
700γρ. Μανιτάρια σε φέτες
4 Πατάτες
200γρ. Τυρί τριμμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και ενώνουμε τον πουρέ πατάτας με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
2 Φύλλα σφολιάτας
700γρ. Μανιτάρια σε φέτες
4 Πατάτες
200γρ. Τυρί τριμμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και ενώνουμε τον πουρέ πατάτας με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: