Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό χυλοπίτες
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
200γρ. Γιαούρτι
50ml. Λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε τα κρεμμυδάκια και το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: