Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαύρος
500γρ. Αλάτι χοντρό
200ml. Ξύδι λευκό
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μερικές σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το γαύρο και τον φιλετάρουμε. Πλένουμε ξανά τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Στρώνουμε τα φιλέτα σ ένα μπολ και την κάθε στρώση την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη για 3 ώρες.
  • Ξεπλένουμε τα φιλέτα και τα ξαναβάζουμε στο μπολ. Βάζουμε το ξύδι και τα αφήνουμε για άλλες τρεις στο ψυγείο. Χύνουμε το ξίδι και βάζουμε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μπούκοβο και βάζουμε και το σκόρδο και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: