ΥΛΙΚΑ
2 1/2 Φλιτζάνια χυμό από φρέσκιες ντομάτες
6 Φλιτζάνια αλεύρι
2 Φακελάκι μαγιά
3 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας αλάτι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Βασιλικό
Δεντρολίβανο
Πιπέρι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 1/2 Φλιτζάνια χυμό από φρέσκιες ντομάτες
6 Φλιτζάνια αλεύρι
2 Φακελάκι μαγιά
3 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας αλάτι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Βασιλικό
Δεντρολίβανο
Πιπέρι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και το ταψί που θα ψήσουμε το ψωμί. Ζεσταίνουμε το ντοματοχυμό και το λάδι.
- Ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη για μία ώρα να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Πλάθουμε δύο φρατζόλες και τις βάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε ξανά για μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: