ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 Κιλό αρνίσιο κρέας, βραστό
1 Κιλό ξερά κρεμμύδια
100γρ. Ρύζι
200γρ. Φέτα
4 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τ αβγά και τα ανακατεύουμε με την φέτα, την οποία έχουμε θρυμματίσει και προσθέτουμε το δυόσμο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο κρέας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε ν απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 Κιλό αρνίσιο κρέας, βραστό
1 Κιλό ξερά κρεμμύδια
100γρ. Ρύζι
200γρ. Φέτα
4 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τ αβγά και τα ανακατεύουμε με την φέτα, την οποία έχουμε θρυμματίσει και προσθέτουμε το δυόσμο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο κρέας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε ν απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: