ΥΛΙΚΑ
5 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
4 Φλιτζάνια του καφέ λάδι
4 Φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
4 Φλιτζάνια του καφέ κόκκινο κρασί
Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε πολύ καλά το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι να γίνει μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε για 10 λεπτά. Πλάθετε σε κορδόνια περίπου 15εκ. Ενώνετε τις δύο άκρες για να σχηματιστούν τα κουλουράκια και τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου.
5 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
4 Φλιτζάνια του καφέ λάδι
4 Φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
4 Φλιτζάνια του καφέ κόκκινο κρασί
Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε πολύ καλά το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι να γίνει μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε για 10 λεπτά. Πλάθετε σε κορδόνια περίπου 15εκ. Ενώνετε τις δύο άκρες για να σχηματιστούν τα κουλουράκια και τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: