Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
25γρ. Σκούρα ζάχαρη
800γρ γρ. Αχλάδια κονσέρβα
225γρ. Βούτυρο
225γρ. Ζάχαρη άχνη
225γρ. Αλεύρι
4 Αβγά
100γρ. Καρυδόψιχα
2 Κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και με πασπαλίζετε με τη σκούρα ζάχαρη τα εσωτερικά τοιχώματα και τη βάση του. Στραγγίξτε τα αχλάδια από το σιρόπι της κονσέρβας το οποίο σιρόπι το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Απλώνετε τ αχλάδα στον πάτο του ταψιού. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη να γίνουν ένα μείγμα. Ενώ ανακατεύετε προσθέτετε ένα ένα τ αβγά, το αλεύρι, τα καρύδια και το γάλα. Γεμίζετε το ταψί με το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το κέικ και περιχύνετε με το σιρόπι.
  • Αν θέλετε όταν το σερβίρετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: