ΥΛΙΚΑ
1 Κουτί γάλα εβαπορέ
750ml. Νερό
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Βανίλιες
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά χτυπημένα
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 Συσκευασία σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κουτί γάλα εβαπορέ
750ml. Νερό
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Βανίλιες
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά χτυπημένα
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 Συσκευασία σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, τις βανίλιες. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το σιμιγδάλι. Όταν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σιμιγδάλι-κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στην κρέμα που έχει κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στη σφολιάτα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.
- Όταν κρυώσει εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: