ΥΛΙΚΑ
1 Χοντρό έντερο από αρνί
1 Συκωταριά αρνίσια
250γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
100γρ. Ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κιλό πατάτες baby
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Χοντρό έντερο από αρνί
1 Συκωταριά αρνίσια
250γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
100γρ. Ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κιλό πατάτες baby
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία και καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τη συκωταριά για 5 λεπτά. Τη σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό και κατόπιν τη κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
- Παίρνουμε ένα χωνί με φαρδιά έξοδο και το βάζουμε στη μία άκρη του εντέρου, την άλλη την δένουμε καλά με μία κλωστή. Γεμίζουμε με το μείγμα το έντερο προσέχοντας να μη το πιέζουμε πάρα πολύ για να μη σκιστεί. Δύο τρεις φορές μέχρι να τελειώσει η γέμιση ρίχνουμε και από λίγο νερό. Δένουμε και την άλλη άκρη του και το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία.
- Το τοποθετούμε σ ένα ταψί μαζί με τις πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 1/2 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: