ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Φύλλο δάφνης
Μπαχάρι
Γαρίφαλο
Κανέλα
1 Πακέτο χοντρά μακαρόνια
Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Φύλλο δάφνης
Μπαχάρι
Γαρίφαλο
Κανέλα
1 Πακέτο χοντρά μακαρόνια
Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα και το πολτό σκόρδου.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας, πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: