Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΡΟΣΤ ΜΠΙΦ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Φύλλο δάφνης
Μπαχάρι
Γαρίφαλο
Κανέλα
1 Πακέτο χοντρά μακαρόνια
Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα και το πολτό σκόρδου.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ζεστό νερό. 
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας, πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: