Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 Καλαμποκέλαιο

1 Βανίλια
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 Φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 Φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 Φλιτζάνια νερό
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο, σουρωμένα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για περίπου 30 λεπτά.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με το χλιαρό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: