ΥΛΙΚΑ
2 Φιλέτα στήθος κοτόπουλου
4 Πράσα ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
500γρ. Λιγκουίνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φιλέτα στήθος κοτόπουλου
4 Πράσα ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
500γρ. Λιγκουίνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα φιλέτα, Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα πράσα και το πολτό σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα και προσθέτουμε το γάλα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ. Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: