Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
Ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο περίπου 1,5 κιλό
2 Κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 Μήλα κομμένα κυδωνάτα.
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας φυτίνη
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι νερό
Κάρυ
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 Κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
Τσίλι σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τη φυτίνη με το πολτό σκόρδου και το τσίλι και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας που έχουμε πλύνει και στεγνώσει. Το σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες, τα μήλα και τα κόβουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε το βαλσάμικο, το νερό και τη μουστάρδα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε γάστρα βάζουμε γύρω του τις πατάτες και τα μήλα αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με το κάρυ και ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας. Βάζουμε το καπάκι της γάστρας, την τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Μετά τη μιάμιση ώρα καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά μη σωθεί το νερό και μας κολλήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: