Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

  •  ΥΛΙΚΑ
  • 6 Αβγά
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 150γρ. Αλεύρι
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 125γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3 Ποτήρια νερό
  • 3 Ποτήρια ζάχαρη
  • 1 Κουταλιά σούπας μέλι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 Λίτρο γάλα
  • 5 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 Γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 2 Γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 Βανίλια 
  • 50γρ. Βούτυρο
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι 28εκ, Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα:
  • Σε μπολ ρίχνουμε λίγο γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθούν. 
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
  • Την αφρατεύουμε στο μίξερ, ρίχνουμε τα σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  • Τη βάζουμε επάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: