- ΥΛΙΚΑ
- 6 Αβγά
- 100γρ. Ζάχαρη
- 150γρ. Αλεύρι
- 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 125γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 3 Ποτήρια νερό
- 3 Ποτήρια ζάχαρη
- 1 Κουταλιά σούπας μέλι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 Λίτρο γάλα
- 5 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 4 Γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 2 Γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 Βανίλια
- 50γρ. Βούτυρο
- 200ml. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι 28εκ, Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα:
- Σε μπολ ρίχνουμε λίγο γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Την αφρατεύουμε στο μίξερ, ρίχνουμε τα σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Τη βάζουμε επάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: